LÄR DIG BYGGA HÅLLBARA LEDER!
Inbjudan till stigbyggarworkshop 1-2 sept, Lofsdalen
> Fullbokat!

Denna tvådagars workshop är ett fantastiskt tillfälle att lära sig allt om hur man bygger hållbara leder. Workshopen är till för de som bor/verkar i Leader Sjö, Skog & Fjälls geografiska område, dvs. kommunerna Härjedalen, Berg, Åre, Krokom och Östersund. Du kanske arbetar ideellt med leder eller kanske bygger/planerar för leder i ditt jobb.

Vi får lära oss om de tekniker som behövs för att planera och underhålla hållbara stigar till både cyklister, vandrare och andra som vistas i skogen. Dessutom får vi lära oss hur man bygger en led för hand, i praktiken.
Med sina många års erfarenheter av stigbyggandet kommer kursledarna kunna svara på alla dina frågor angående hållbara leder. Dessutom får du att träffa andra likasinnade för att utbyta idéer och erfarenheter.

KURSLEDARE: Mark McClure från IMBA (international Mountain Bicycling Association), och Hans Stoops från Cykelfrämjandet.
ARRANGÖR: Leader Sjö, Skog & Fjäll.
PLATS: Vi kommer att hålla till i Lofsdalen.

PROGRAM:
DAG 1 (onsdag 1 september)
kl. 10-12 Stigbyggandet i teori: Här kommer vi att lära oss principer och tekniker för hållbart stigbyggande och underhåll. Detta moment hålls inomhus och är obligatorisk för deltagandet i de övriga moment. Presentationen hålls på engelska.
12-13 Lunch
13-15 Stigbyggande i teori, fortsättning.
15.15-17 Stigbyggandet och planering: vi kommer att lära oss hur man använder sig av en klinometer och diskutera möjliga åtgärder på plats.

Middag och övernattning på hotell i Lofsdalen.

DAG 2 (torsdag 2 september)
kl. 9-12 Stigbyggande, underhåll och vård i praktiken.
12-12.30 Lunch
12.30-16 ca Fortsatt stigbyggande.

Till detta kommer vi behöva arbetsredskap såsom:
– Arbetshandskar
– Kratta
– Yxa
– Spade och skyffel
– Grensax
– Spett
– Skottkärra

Ta gärna med så mycket som möjligt av ovanstående. Det kommer även finnas begränsat med redskap till utlåning. Klä dig i oömma kläder och ha med vattenflaska och annat som kan tänkas behövas under en dag i skogen.

KOSTNAD: Leader Sjö, Skog & Fjäll står för kursavgift, boende samt måltider. Vi tar ut en avgift om man uteblir utan att ha anmält förhinder i god tid.
ANMÄLAN: Fullbokat! Vid frågor, kontakta ellen@sjoskogfjall.se eller 0703 68 56 41

Vi arbetar med säkerhetsavstånd och följer smittoläget. Vi hoppas att vaccineringen kommit igång ordentligt i höst, och satsar på att kunna genomföra workshopen på ett så säkert sätt som möjligt. Hoppas vi ses i höst!
Inbjudan till workshopen är del av projektet Multileder som drivs av Leader Sjö, Skog & Fjäll.